måndag 30 september 2013

Tre miljoner för att korta vårdköerna?

Landstingsstyrelsens moderata ordförande gör en stor sak av att landstingets budget förväntas gå med överskott, hela tre miljoner kronor och säger till Radio Uppland att han vill satsa pengarna för att korta vårdköerna. Det märkliga är att ingen annan har hört talas om att budgeten går med överskott vilket man kan läsa i dagens Uppsala Nya Tidning, se nedan med rubriken "Nästan kvarts miljard back". Det är oroväckande när den högste politikern i landstinget inte riktigt har klart för sig hur verkligheten ser ut.
   Min bedömning är att det helt avgörande för att komma tillrätta med vårdköer är att ge långsiktigt förutsägbara uppdrag till Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping så att de kan bygga upp en stabil organisation som klarar att möta de vårdbehov som finns, och det är ett politiskt ansvar och då räcker inte att tillföra någon eller några miljoner lite ibland.
   Det anmärkningsvärda är att han under sitt och den borgerliga alliansens ledarskap, som varat i snart åtta år, placerat vårt landsting i absoluta botten när det gäller tillgängligheten i sjukvården. Vi har de längsta köerna i landet och får inte ett öre av kömiljarden. Och nu gör han stor sak av att tre miljoner ska korta köerna! Man tar sig för pannan.
   Det som måste till är långsiktiga ekonomiska förutsättningar, god framförhållning och god dialog med Akademiska och Lasarettet i Enköping för att få ordning på köer, Inte tillfälliga små potter med småpengar. Idag sammanträder Landstingsstyrelsen så han lär väl få förklara hur han tänker…





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar