tisdag 13 september 2011

Dags att ta tillbaka medmänsklighet och rättvisa i svensk politik

Idag träffades landstingsfullmäktiges socialdemokratiska ledamöter och ersättare för att diskutera hälso- och sjukvårdspolitiska frågor och förbereda sig inför landstingsfullmäktige på måndag. Vi diskuterade aktuella ämnen och la upp strategier för hur vi ska jobba med våra politiska frågor under hösten. Trots att det är gräsligt frustrerande att vara i opposition, att inte få bestämma eller påverka så kan jag inte låta bli att småle J när jag tänker på hur kul och givande det är att få vara landstingsråd och teammedlem i värdens bästa landstingsgrupp.

Vår gäst för dagen var socialdemokraternas distriktsordförande i Uppsala län och riksdagsledamot Agneta Gille. Hennes beskrivning och reflektioner av den politiska utvecklingen och effekterna av borgerlig politik bekräftade vår känsla av att aldrig tidigare har medmänsklighet, solidaritet och rättvisa i vårt samhälle varit så frånvarande i svensk regeringspolitik.

Restaurangmoms går före stärkt ekonomi för pensionärer…

Tilltron till den allmänna hälso- och sjukvården sjunker. Patienter, arbetsgivare och fackföreningar tecknar privata vårdförsäkringar i brist på förtroendet till en generell välfärd…

Människor knuffas ut från de gemensamma försäkringssystemen, tex A-kassan, för att dumpass på kommunernas växande berg av försörjningsstöd (socialbidrag)…

Ungdomar kämpar och slåss för att få ett jobb, vilket som helst, på vilka villkor som helst…

Unga vuxna får tacka nej till platserbjudanden från Universiteten därför att de inte får en bostad…

Till råga på det…

Mats Odell (KD) säger i tidningen Hem & Hyra: ”Jag och min fru har köpt varsin lägenhet till våra barn. Det kan alla föräldrar göra. Våra barn är mycket nöjda”

Maria Larsson (KD) nekar barnhemsbarnen den ekonomiska ersättning som ALLA anser att de är berättigade med motiveringen att det är orättvist om man inte är orättvis mot alla. (Hon menar att det inte går att hitta ett system som är rättssäkert och rättvist trots att Norge, Island, Irland, Australien och Kanada har lyckats kompensera drabbade.)

Vart är Sverige på väg? Jag bara undrar…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar