fredag 2 september 2011

Invigning och öppet hus

Idag hade jag förmånen att närvara vid två invigningar.

Den första var på Akademiska sjukhuset där utställningen Kvinnors uppfinningar presenterades. Det är ett samarbete med Tekniska museet. På utställningen visas aktuella uppfinningar och innovationer av nu verksamma kvinnor, men också exempel på historiska kvinnliga uppfinnarförebilder. Det var så roligt att få synliggöra kvinnors smarta idéer som förverkligats till lönsamma produkter och hjälpmedel.

Jag kunde snabbt konstatera att två av mina privata favorithjälpmedel som småbarnsmamma fanns med, dels bärsjalen för att kunna tillämpa kängurumetoden (eftersom vår dotter är född prematur)  dels "vyssan lull" fötter till barnsängen (en gudagåva för att vagga oroade barn till sömns).Parallellt med utställningen visar Innovation Akademiska hur man kan stöttar vårdpersonal som ruvar på innovativa idéer till produktutveckling. Ett fantastisk arbete som kan inspirera fler att våga förverkliga sina drömmar. Det enda beklagliga med besöket var att jag var ensam politiker och landstingsråd på plats, de andra vet inte vad de missat. Den som vill göra ett besök ska gå till Pausrummet intill Grönwallsalen, Akademiska sjukhuset, ingång 70.

Den andra invigningen/öppet hus var på Folktandvården Seminariet en nyöppnad klinik på Prästgatan 11. Kliniken består av ett samarbete mellan sjukhustandvården och allmäntandvården som gör att människor oavsett ålder och situation, friska eller sjuka, kan erbjudas vård på kliniken. Här finns den senaste tekniken som mikroskop som gör att man kan utföra mycket komplicerade rotbehandlingar med hög kvalité. Det finns även laser som är utmärkt för patienter med tandvårdsrädsla eftersom metoden upplevs behagligare. Mycket bra investeringar som kommer att hjälpa många patienter.
  
Det glädjande med att besöka folktandvården är att jag varje gång får erfara den underbara och smittsamt härliga stämning som finns bland personalen. Det syns när människor trivs på sin arbetsplats.


  
 På Folktandvården är det barnanpassat, finurligt och roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar